לא לפחד מהפחד וויסות וניהול פחדים
לילדים רגישים עלולים להיות פחדים שונים כמו פחד מבעלי חיים, פחד ממבחנים, פחד לישון לבד, פחד לרדת לבד למטה, פחד להצביע בכיתה, פחד להזמין חברים ועוד. מהי הדרך הנכונה לעזור לילדיכם להתמודד עם הפחד ולנהל אותו.
מה עושים עם הפחד של ילדכם?
פעמים רבות, קשה לכם, כהורים, לעמוד מול הפחדים של ילדיכם. אתם רוצים "לקחת" מהם את הפחד כדי לעזור לו. לא תמיד אתם יודעים מהי הדרך הנכונה להתמודד עם פחדים אלה. האם רצוי לבוא לקראתם ולהזדהות עם הפחד או לדרוש מהם להרפות מהפחד. איך תגרמו לילדיכם להפסיק לפחד?
דרכי התמודדות עם הפחד
כהורים, אתם מאצים דרכים שונות כדי לנסות לעזור לילדיכם להתמודד עם הפחדים:
- דוגמא אישית – אתם מאמינים שאסור לתת לפחדים של ילדיכם לגיטימציה וצריך להראות להם שהפחדים שלהם שטותיים, על ידי מתן דוגמא אישית של אומץ. כמו עם אופניים, במקום לדחוף אותם כדי להוכיח להם שהפחד מנפילה היא שטותית, אתם נותנים להם דוגמא אישית על ידי כך שאתם רוכבים בעצמכם על אופניים. אולם, לא תמיד זה מעודד אותם. לפעמים הם מרגישים דווקא יותר חסרי אונים מולכם, מכיוון שאתם מצליחים והם לא.
- באים להצלה – אתם רוצים לגונן על ילדיכם, חושבים שהם רגישים מדי מכדי להתמודד, שהם לא יחזיקו מעמד. אתם מרגישים שאם לא תעזרו להם מיד, יקרה להם משהו נורא. אתם חייבים להציל אותם ולא לתת להם לסבול. לעיתים, חשיבה כזו רק מקבעת את הפחד.
למצוא את שביל הזהב
חשוב שתמצאו את האיזון בין דרך ההתמודדות של הורה דורש לדרך ההתמודדות של הורה מגונן.
היו ההורה התומך ופעלו לפי עקרון ההשהיה.
עקרון ההשהיה
– השהו את התגובה. כאשר אתם עוברים להורות תומכת, אתם מונעים את התגלגלות כדור השלג של פחד מוגזם וחרדה. באמצעות ההשהיה אתם מעבירים לילדיכם את המסר: אנחנו לא נסחפים על ידי הפחדים שלכם. אתם תומכים בהם כי אתם מאפשרים מקום לקושי, אתם מקשיבים להם ומשם אתם מובילים אותם להתמודד עם הפחדים.
העניקו לעצמכם מתנה 'מדריך בנושא ויסות רגשי, התמודדות עם פחדים וכעסים, שכל הורה חייב להכיר

