לא לפחד מהפחד וויסות וניהול פחדים

לילדים רגישים עלולים להיות פחדים שונים כמו פחד מבעלי חיים, פחד ממבחנים, פחד לישון לבד, פחד לרדת לבד למטה, פחד להצביע בכיתה, פחד להזמין חברים ועוד. מהי הדרך הנכונה לעזור לילדיכם להתמודד עם הפחד ולנהל אותו.


מה עושים עם הפחד של ילדכם?

פעמים רבות, קשה לכם, כהורים, לעמוד מול הפחדים של ילדיכם. אתם רוצים "לקחת" מהם את הפחד כדי לעזור לו. לא תמיד אתם יודעים מהי הדרך הנכונה להתמודד עם פחדים אלה. האם רצוי לבוא לקראתם ולהזדהות עם הפחד או לדרוש מהם להרפות מהפחד. איך תגרמו לילדיכם להפסיק לפחד?


דרכי התמודדות עם הפחד

כהורים, אתם מאצים דרכים שונות כדי לנסות לעזור לילדיכם להתמודד עם הפחדים:

  • דוגמא אישית – אתם מאמינים שאסור לתת לפחדים של ילדיכם לגיטימציה וצריך להראות להם שהפחדים שלהם שטותיים, על ידי מתן דוגמא אישית של אומץ. כמו עם אופניים, במקום לדחוף אותם כדי להוכיח להם שהפחד מנפילה היא שטותית, אתם נותנים להם דוגמא אישית על ידי כך שאתם רוכבים בעצמכם על אופניים. אולם, לא תמיד זה מעודד אותם. לפעמים הם מרגישים דווקא יותר חסרי אונים מולכם, מכיוון שאתם מצליחים והם לא.
  • באים להצלה – אתם רוצים לגונן על ילדיכם, חושבים שהם רגישים מדי מכדי להתמודד, שהם לא יחזיקו מעמד. אתם מרגישים שאם לא תעזרו להם מיד, יקרה להם משהו נורא. אתם חייבים להציל אותם ולא לתת להם לסבול. לעיתים, חשיבה כזו רק מקבעת את הפחד.


למצוא את שביל הזהב

חשוב שתמצאו את האיזון בין דרך ההתמודדות של הורה דורש לדרך ההתמודדות של הורה מגונן. 

היו ההורה התומך ופעלו לפי עקרון ההשהיה.


עקרון ההשהיה – השהו את התגובה. כאשר אתם עוברים להורות תומכת, אתם מונעים את התגלגלות כדור השלג של פחד מוגזם וחרדה. באמצעות ההשהיה אתם מעבירים לילדיכם את המסר: אנחנו לא נסחפים על ידי הפחדים שלכם. אתם תומכים בהם כי אתם מאפשרים מקום לקושי, אתם מקשיבים להם ומשם אתם מובילים אותם להתמודד עם הפחדים. 


העניקו לעצמכם מתנה 'מדריך בנושא ויסות רגשי, התמודדות עם פחדים וכעסים, שכל הורה חייב להכיר

למדריך מתנה לחצו כאן
May 10, 2022
בואו נדבר על עטית מסכות. כשאת שמחה מבחוץ ועצובה מבפנים. מרצה את כולם, מלבד את עצמך ואת הרצונות שלך. נראית שלווה כלפי חוץ ובפנים כולך סוערת, מפחדת או מאוכזבת. את נדיבה לכולם ולא לעצמך. המסכות הללו גובות ממך מחיר נפשי וגופני – את חייבת להתחיל לסנכרן בינך ובין עצמך. להאמין למסכה שלך כשאת בוחרת להתעלם מעצמך, כשאת חושבת על כולם ולא עוצרת לשאול מה איתך, כשאת משכנעת את עצמך כי "כך צריך לעשות", "אין מה לעשות", "מתישהו זה ישתנה", או "אלה החיים וכך זה אצל כולם", את חיה את התפקיד שבחרת כששמת על עצמך מסיכה, את החיים שאלו שמסתכלים עליך חושבים שכך את צריכה לחיות. חיי את עצמך האמיתי את יכולה לחיות את החיים האמיתיים כבר היום, לסנכרן בין החוץ לפנים. איך תעשי זאת? עשי לך טוב – הכניסי לחייך את הדברים שאת אוהבת באמת, עשי את הדברים שאת אוהבת. כתבי בכל יום כיצד את מפנקת את עצמך: לדבר עם חברה, לשתות כוס קפה עם עצמך, להקשיב למוזיקה, לישון צהרים. הזיני את נפשך עם מחוות קטנות כגדולות. היי ביצועית – הגדירי לעצמך מטרה ופרקי זאת למספר משימות קטנות וישימות, שמקדמות אותך אישית ומקצועית. הגדירי משימות מעשיות וחיוביות, צעד אחר צעד. במקום 'הכל או כלום' יש גם 'בין לבין'. כך יהיה לך קל להכיל את השינוי ולחוש מסוגלות. צרי את חייך עם כוונה. פרגני לעצמך – העניקי לעצמך גמול על פעולה מוצלחת שעשית בעבודה, עם הילדים, בניהול הבית או כל דבר אחר. החליפי את "עוד כמה שנים, אחיה את החיים האמיתיים" ב" היום אני חיה את החיים האמיתיים שביקשתי לעצמי". יש אנשים שהחיים קורים להם, ויש כאלה שיוצרים את חייהם - היי זאת שיוצרת את חייה. מ- 1 עד 10 כשאת מתחילה לחיות את האני האמיתי שלך, קחי נשימה עמוקה, הכניסי שקט לחייך, ובדקי עם עצמך: כמה השקט הפנימי נוכח בחייך עכשיו? כמה אנרגיה יש לך עכשיו? כמה שמחה יש בך עכשיו? פני לך זמן בשבוע, והכניסי ליומנך את הדברים שעושים לך טוב. עכשיו זמן לעצמך! העניקי לעצמך במתנה 'מדריך לשקט פנימי ושמחת חיים ממגנטת
By info May 10, 2022
"לא חיים קצרים נתנו בידנו, אלא אנחנו במו ידנו מקצרים אותם" (סנקה) מכירות את ההרגשה, שהשבוע עדיין לא התחיל ואתן כבר מחכות לסופו. כאילו יש יומיים לחיות ובשאר רק לסמן וי. ואז, כשמגיע שישי שבת, המשפחתיות כל כך אינטנסיבית ואת רק מחכה לשקט שבחזרה לעבודה. וברקע המחשבה: "רק רציתי לעצמי יותר מהחיים"... הפחד לרצות יותר מהחיים הרצון בכך מתעורר בדרך כלל כשאת מגיעה לצומת דרכים או בכל עשור. את תוהה האם זה מה שיש לחיים להציע לך. בנקודה זו את מרגישה קטנה ובינונית, לא יודעת איך הגעת למצב הזה. את כל הזמן כועסת, חסרת סבלנות ואפילו מרגישה שהלב שלך ריק. את רוצה יותר לעצמך אבל מפחדת ולכן אומרת לעצמך להפסיק להתלונן, לקבל את החיים ככה. עצרי כאן – הפעם תחליטי לעשות את הצעד ולבחור בעצמך. לכל אחת מגיע יותר ולכל אחת יש את היותר שלה. אצלך זה יכול להתבטא בתא המשפחתי, אצל אחרת בקריירה. אולי את רוצה לכתוב ספר, ללכת לים פעם בשבוע, לחזור להיות קשובה לעצמך ולגופך, לאכול בריא, להיות עצמאית כלכלית, לחזור לרקוד, להכניס שוב את השמחה לחייך, לזוגיות ולילדים. כן, יש אתגרים, אך את יודעת להתנהל מולם, יודעת מה עושה לך טוב – את בוחרת בעצמך! חיי את הרגע החיים הם כאן ועכשיו. בני את חייך מתוך מה שגורם ללב שלך לחייך עכשיו. חשבי מה משמח אותך והכניסי זאת לחייך, לעבודה, לזוגיות, למשפחה לילדים לעצמך. בראי את מציאות חייך. כולנו חיים וחווים אתגרים, קושי וכאב, אך התקווה היא בחירה. אני מבטיחה לך – מדי יום אני נפגשת בקשיים שלי ובקשיים של נשים אחרות, וכל פעם אני רואה איך הפלא מתרחש, איך מתוך הכאב הגדול הן צומחות וממשיכות הלאה. האמיני תמיד ומול כולם, שאת ראויה לכל הטוב והשפע שהעולם מציע לך. צרי את יומך ובראי את מציאות חייך. עכשיו, קחי נשימה עמוקה, עצרי להתבוננות קצרה ובדקי עם עצמך: מה הוא ה"הלוואי" שאת רוצה שיכניס שמחה לחייך? איזו פעולה, קטנה כגדולה, את יכולה לעשות כבר עכשיו, שתכניס שקט פנימי ושלווה לחייך? העניקי לעצמך במתנה 'מדריך לשקט פנימי ושמחת חיים ממגנטת
הראה עוד